Lad relationerne blomstre i fagbevægelsen

Relationer giver succes

Glem alle de gode argumenter: At man kender og har tillid til hinanden er meget vigtigere for en stærk bevægelse

Overrasket er det vel de færreste, der bliver: Det er ved at dyrke sine relationer, at man som fagforeningsperson for alvor kan engagere sit netværk og skridt for skridt få flere med. Sådan lyder den grundlæggende pointe i Esben Noël Hjorts glimrende bog fra 2021 Fællesskab og Forandring.

Læs videre “Lad relationerne blomstre i fagbevægelsen”

Elefanten i rummet taler de ikke om

Nina Bakke Westphaal arbejder i Center for Rusmiddelbehandling i Københavns Kommune. En overgang var hun arbejdsmiljørepræsentant

Kan og skal. Mening i arbejdet og mange, mange møder med alkoholikere og stofmisbrugere. Nina Bakke Westphaal syntes ikke rollen som arbejdsmiljørepræsentant var let


“Hvis politikere, ansatte og borgere ikke siger nok er nok, vil udviklingen forsætte i det uendelige. Det handler derfor om at stå sammen om vores kommunale velfærd op til kommunalvalget i november 2017.”

Læs videre “Elefanten i rummet taler de ikke om”

Arbejdsmiljøet var næsten glemt

Christina Sandra Johansen er arbejdsmiljørepræsentant i et mindre firma.

Christina Johansen funderede over, om skiltearbejdet hos Multi Text i Ringsted nu også fulgte forskrifterne. Det var der ikke rigtigt andre, der gjorde.

Karakteristisk for den mindre virksomhed indtræffer begivenheder hos det knap 20 medarbejdere store Multi Text i Ringsted, hvor Christina Johansen i dag er arbejdsmiljørepræsentant, indimellem ad tilfældighedernes ujævne vej.

Læs videre “Arbejdsmiljøet var næsten glemt”

Annicas algoritmiske adgangsvej til sikkerhedssko

Svenske Annica Sjøgren sikrede nye sikkerhedssko til sine kolleger gennem en næsten algoritmisk proces

Det var ren procedure for arbejdsmiljørepræsentant Annica Sjøgren at få hotellet i svenske Trelleborg til at investere i nye sikkerhedssko til kollegerne

“Vi gik og gled på gulvet i køkkenet,” fortæller skyddsombud (arbejdsmiljørepræsentant, red.) Annica Sjøgren. Hun arbejder som kok, receptionist og tjener på Clarion Collection Hotel Magasinet i Trelleborg.

Læs videre “Annicas algoritmiske adgangsvej til sikkerhedssko”