Nu fortjener hverdagens helte et skulderklap

I år er arbejdsmiljørepræsentanternes år. I min kommende bog fortæller jeg deres historier

For nylig interviewede jeg en murer og arbejdsmiljørepræsentant, som hver dag på eget initiativ tager runderinger på byggepladsen. Senest har han noteret sig en åbning til en elevatorskakt, som kun var markeret med afspærringsbånd. Det holder ikke en mand på 100+ kilo tilbage…

Den pågældende murer konfronterer dagligt byggeledelsen med de mangler, han finder. Denne mand er én af hverdagens helte.

Få en historie med

Har du endnu ikke fået lavet historier til dine medier om hverdagens helte i anledning af Arbejdsmiljørepræsentantår 2019? Så kan du få en historie med om dine arbejdsmiljørepræsentanter i min kommende bog, hvor jeg som et festligt punktum på AMR 19 interviewer et hav af arbejdsmiljørepræsentanter. Du er også velkommen til efter aftale at bruge mine historier i dine egne medier.

Skriv straks tilbage, hvis arbejdsmiljørepræsentanter fra dit område skal have deres historie fortalt i min nye bog, hvor jeg vil fejre arbejdsmiljørepræsentanterne ved at portrættere dem – men også pege på nogle af de vanskelige udfordringer, arbejdsmiljørepræsentanterne står med på arbejdsmarkedet af i dag.

Portrætter, succeser og fiaskoer

Hvad kommer bogen til at handle om? Ja, hovedindholdet i bogen vil være en række artikler baseret på interview med AMR’er – samt supplerende samtaler med ledere, kolleger, fagforeningsrepræsentanter mv. Og derudover vil jeg bruge noget plads på at fundere over arbejdsmiljørepræsentanternes rolle og placering på arbejdsmarkedet.

Jeg har ikke lagt mig endeligt fast på formen – om det bliver ord og bogstaver fra ende til anden – eller bogen også vil blive prydet med egne fotografier og henvise til videoklip. Jeg hælder absolut mest til det sidste. Men det afhænger også af, hvad arbejdsmiljørepræsentanterne vil være med til.

Hvilke krav skal man opfylde?

De arbejdsmiljørepræsentanter, jeg gerne vil i kontakt med, kan fx være kendetegnede ved, at de

  • har arbejdet intenst med mindst ét konkret arbejdsmiljøproblem
  • har mindst tre års erfaring med at være arbejdsmiljørepræsentant
  • har mod på at stå frem med deres historie – som der i øvrigt er bid, blod, sved og tårer i på den ene eller anden vis.

Dette er imidlertid en indledende fase, hvor jeg samler et “ansøgerfelt” sammen. Senere vil jeg snævre ind og finde et antal arbejdsmiljørepræsentanter, som samlet giver bredde (mange brancher) og dybde (indblik i udfordringerne med arbejdsmiljørepræsentant-rollen).

Udgivelse og interesser

For at være så frit stillet som muligt, bliver bogen udgivet af mig selv gennem Fagsagen, som har til formål at formidle budskaber, som fag, fagforeninger, arbejdsmarkedet og diverse organisationer kan benytte i deres arbejde.

Læs også: Stor kampagne: Fagbevægelsen sætter fokus på arbejdsmiljø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *